Lanserhof Hamburg LANSMedicum

‘Prevention and regeneration are the key to a future-oriented medicine’ – that is the background based on a unique concept with which Lanserhof with LANS medicum has established its business in Hamburg. The historical building of the „Alte Oberpostdirektion“, constructed during the 19th century in the Italian neo-renaissance style with marble, stucco, mirrored ceilings, iron columns and golden statues, located in the heart of the city is the perfect place for this holistic Health Centre. Therefore, the Bachhuber Company that was fully commissioned to execute the interior construction works of the building within a minimum of time had to face very high requirements.

In close cooperation and constant consultation with the clients and architects, all treatment rooms built circumferentially around the whole first floor and in which only high-quality materials were used were provided with a very clear and exclusive atmosphere. In the balcony-like patio, a unique room-in-a-room-system was created by which the usable surface was extended by approx. 160sqm. Therefore, “cubes“were produced in a specially designed construction. Several cubes were arranged in an offset pattern and positioned in the areaway of the first floor. Downwards the patio is confined by cove lighting and upwards by the glass ceiling of the building. The big challenge in executing this construction was to observe technically feasible loads, meet extensive fire protection requirements as well as to install all building technology as e.g. the fire sprinkling system, cooling ceiling and floor heating. The linear design concept of the furniture is continued in the internal part of the cubes, outside these “rooms within rooms“reflect the Austrian alpine world which was applied on the covering with a particular technique. The stunning lighting concept completes the incomparable view of this modern cube construction in that historical building. Thanks to creativity, manual precision and execution within the agreed time, one floor of a historical building became a modern health centre with an extraordinary ambience!

Marriott Köln

Oak in classical construction, produced in a very sophisticated way, the ballroom with an area of 609m² fitted out in walnut with smooth surfaces and a very modern reception desk in zebrano. Zebrano wood was also chosen for the bar. The fabric coverings are very well integrated with the wall.

Le Mèridien München

The Le Méridien is elegant and modern with an enchanting atmosphere. It is sustained by an exclusive and exceptional design that demands the most of the interior decoration.

InterContinental Berlin

386 rooms were refurnished and received a completely new extravagant room concept. All rooms are based on the use of noble materials in elegant warm shades of brown. A cube can be rotated with mini-bar and TV into the bathroom. To achieve a particular feel-good experience each of the rooms can create various light moods.

Hotel Speicher Barth

Architect Volker Giencke from Graz converted a former five floor high silo-building into a comfortable hotel with great feeling for the historical structure. A modern and historical house, furnished intelligently and stylishly.

Haus Rheinsberg

On behalf of the Fürst-Donnersmarck- Foundation in Berlin, a four-star hotel was to be built for the physically handicapped in Rheinsberg am Grienericksee. All associations and organizations were integrated into its realization. In accordance with specialist planning, the guesthouse was completely equipped with barrier-free facilities for the disabled. The conception of the rooms, furniture and the material used enabled the greatest possible mobility for wheel chairs users.